AI Sweden välkomnar fem nya partnerorganisationer i höst, och Arboair är en av dem! AI Sweden är det nationella centret för tillämpad artificiell intelligens, gemensamt finansierat av den svenska regeringen och våra partners, både offentliga och privata. Uppdraget är att påskynda användningen av AI till nytta för vårt samhälle, vår konkurrenskraft och för alla som bor i Sverige. 

AI Sweden driver projekt av nationellt intresse inom områden som informationsdriven sjukvård, AI-lösningar för svenska språket, datadriven journalistik och AI för att hjälpa till att tackla klimatförändringarna, för att uppnå ovanstående. AI Sweden ger även riktad utbildning för våra partners och allmänheten.

Samarbetet med AI Sweden kommer bland annat innebära att Arboair kommer att använda AI Swedens Data Factory för att träna våra modeller. Datafabriken gör det möjligt för AI Swedens partners att tillgängliggöra data och komma åt data samt utnyttja datorkraft och lagringskapacitet i AI-projekt. Partnerskapet innebär också att Arboair har möjlighet att diskutera och nätverka med andra och att vara en del av att påverka det politiska landskapet inom AI.

Vi på Arboair är glada över att vara partners med AI Sweden, vars mål är att accelerera och föra AI framåt. Vår första workshop tillsammans blir våren 2023, håll utkik på våra sociala medieplattformar för mer information eller följ AI Sweden!

Intresserad av att veta mer? Läs artikeln.

sv_SESwedish