Stormar och skador – hur gör jag?

Har du råkat ut för stormskador och behöver inventera din skog?

Verkar det omöjligt att hitta alla stormfällningar och enskilda vindfällen i skogen för att uppfylla alla lagar du som skogsägare behöver följa?

Vi på Arboair hjälper dig att hitta stormluckorna och enskilda vindfällen i skogen så att du kan minska skadorna från granbarkborreangrepp och svampangrepp. Med vår metod identifierar vid hur många träd som är drabbade och vart i skogen de finns för att du ska kunna agera effektivare och enklare. 

När skadorna är framme gäller det att identifiera vart de är för att minska risken för ytterligare skador i skogen. En snabb metod för att identifiera de fallna träden är att skanna skogen med en drönare och köra en bildanalys på bilderna. Genom den metoden får man snabbt ut antal träd och position på dem i skogen. 

Läs mer om hur du går till väga och hur vi gör här: https://arboair.com/en/vindfallen/
Behöver du hjälp direkt kan du kontakta oss på hello@arboair.com eller 0723027099 (vi finns tillgängliga både vardagar och helger).

en_USEnglish